Easy sanitary solutions pro.easydrain.nl

Badkamervloer kiezen: welke douchegoot is geschikt?

De badkamer is een plek om even heerlijk tot rust te komen. Dit doe je uiteraard het liefst in een omgeving die voldoet aan je persoonlijke wensen. De badkamervloer bepaalt hierbij voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos, zorg wel dat je bij het selecteren van een badkamervloer ook denkt aan het type douchegoot dat hier geschikt voor is.

Creëer je een unieke uitstraling door gebruik te maken van mozaïek, ga voor een stoere gietvloer of keramische tegels? In dit artikel vertellen we je graag alles over de mogelijkheden met diverse afvoersystemen.

gietvloer

De kunststof gietvloer, ook wel polyurethaan genoemd, is een vloertype die naadloos wordt aangebracht en absoluut vloeistofdicht is. Gietvloeren kunnen in verschillende kleuren geleverd worden, het is zelfs mogelijk om een print in de vloer te verwerken. Door het elastische materiaal voelt de vloer heerlijk zacht aan. Daarnaast is de gietvloer zeer eenvoudig te onderhouden. Dit type vloer is bovendien eenvoudig te combineren met vloerverwarming.

Douchegoot voor gietvloer
Wanneer de gietvloer laat doorlopen in de (barrièrevrije) inloopdouche raden wij je aan om gebruik te maken van de Easy Drain Compact TAF Low douchegoot. Deze drain is uitgerust met het verlaagde TAF frame voor toepassing bij dunne vloeren van 3-13 mm.

Mozaïek

Maak je eigen persoonlijke kunstwerk door gebruik te maken van mozaïek tegels.Deze tegelsoort is tijdloos en ideaal voor gebruik in de badkamer. Mozaïek tegels hebben als grote voordeel dat het zowel voor de vloer als de wand gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten mozaïektegels verkrijgbaar, elk met hun eigen uitstraling en eigenschappen. Er zijn drie soorten mozaïek die erg populair zijn: glasmozaïek, keramisch mozaïek en natuursteen mozaïek.

Douchegoot voor mozaïek
Wanneer je ervoor kiest om mozaïek tegels (keramisch en natuursteen) in de vloer van de douche toe te passen, raden wij aan gebruik te maken van de Easy Drain Compact TAF, Nano of S-line douchegoten. Bij de keuze voor glasmozaïek is de Compact TAF Low uitermate geschikt. Vanwege de varierende diktes van mozaïek tegels raden wij aan de keuze voor het afvoerssysteem altijd in overleg met de tegelzetter te doen.

natuursteen

 Een natuurstenen vloer geeft je badkamer een luxe uitstraling. Een schitterend natuurproduct dat in verschillende soorten en maten verkrijgbaar is. Je hebt verschillende soorten natuursteen waaronder graniet, kwartsiet, leisteen, travertin, kalksteen, marmer en hardsteen. Wanneer je een natuurstenen vloer wil plaatsen in combinatie met een douchedrain is het aan te raden om goed te onderzoeken welke douchegoot modellen hiervoor geschikt zijn. Bovendien zijn diverse designs mogelijk, met of zonder frame.

Douchegoot voor natuursteen
Voor toepassing van natuursteen in de badkamer bieden wij de Compact Modulo Stone (zonder frame) en de Compact TAF douchegoot met verhoogd frame.

vinyl

Vinyl is een kunststof materiaal dat in diverse kleuren en patronen te verkrijgen is. Een vinyl vloer is eenvoudig schoon te houden, duurzaam en comfortabel. Vinyl vloeren zijn over het algemeen bestand tegen zwaar commercieel gebruik en door goede waterresistentie uitstekend toe te passen in de badkamer. Het is aan te raden om in de badkamer vinyl te plaatsen welke voorzien is van een anti-slip laag, om zo glijpartijen te voorkomen.

Douchegoot voor vinyl
Uiteraard wil je in de badkamer ook kunnen genieten van een warme douche en om al dit water af te voeren is de Easy Drain Vinyl de best mogelijke oplossing.

Keramische tegels

Keramische tegels kom je tegen in de meeste badkamers. Ze zijn makkelijk te reinigen en verkrijgbaar in tal van kleuren, tinten, patronen en formaten. De basis van keramische tegels is aarde dat wordt gebakken op temperaturen van minimaal 1.000 graden. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als tegen de wand geplaatst worden en zijn bijzonder duurzaam. In geval van keramische vloertegels in de badkamer is er ruime keuze in doucheafvoersystemen.

Douchegoot voor keramische tegels
De meest populaire keuze voor badkamervloer is keramische tegels. Vrijwel alle afvoersystemen zijn geschikt voor dit type vloer. Kijk op de overzichtspagina naar een geschikte afvoer voor uw keramische tegelvloer.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Find our website that's made specifically for you

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for North America, where you can find information about products that are available there.