Easy sanitary solutions pro.easydrain.nl

De ultieme ruimtebesparende sifon: slim serie

Een wastafel kan niet zonder sifon. Het sifon, ook wel zwanenhals genoemd, wordt gebruikt om het water af te voeren en dient tevens als stankafsluiter om nare geuren in huis te voorkomen. Het nadeel is dat de sifon onder de wastafel wordt geplaatst en dit ten koste gaat van de opbergcapaciteit in het het badkamermeubel. De oplossing hiervoor is de Slim Serie.

Foto
Verschillende sifontypes

Welke type sifons zijn er?

Een sifon wordt toegepast bij de aansluiting van een wastafel, spoelbak, douche, ligbad of toilet. Er zijn veel verschillende soorten sifons. Enkele voorbeelden zijn onder andere de S-sifon, flessifon, P-sifon en de bekersifon. Deze namen hebben ze in de meeste gevallen te danken aan de vorm. Al deze type sifons hebben één ding in gemeen, namelijk dat ze veel ruimte in beslag nemen. Kijk bijvoorbeeld in het keukenkastje onder de spoelbak of in het badkamerkastje onder de wastafel.

Slim Serie: vlakste toepassing van een sifon

Creëer eenvoudig meer ruimte

De ruimtebesparende Slim Serie sifon creëert eenvoudig meer opbergruimte in de badkamer. De Slim Serie is een compleet afvoersysteem dat eenvoudig wordt gemonteerd. Het is in twee sets beschikbaar, namelijk de Slim Siphon XF en de Slim Siphon. Een optimale ruimtebesparing wordt bereikt door een combinatie van de ruimtebesparende sifon met de vlakke SlimTube (slecht 25 mm diep). Deze wordt standaard meegeleverd in beide sets.

Voordelen

Ruimtebesparing levert extra ruimte op
  • Ruimtebesparing levert extra lade c.q kastruimte op
  • Ultra dun en daardoor eenvoudig achter badkamermeubels te installeren
  • 50 mm waterslot en geschikt voor alle standaard afvoerbuizen
  • Eenvoudig te monteren en reinigen
  • Niet meer noodzakelijk om meubel op sifon aan te passen

Slim Serie sets

Slim Siphon XF set

De Slim Siphon XF met excentrisch afvoerkanaal is de ultieme ruimtebespaarder. Met een dikte van slechts 55 mm is dit de platste toepassing van een sifon onder de wasbak. De inkortbare verticale afvoerbuis (SlimTube) en bijbehorende sifon zijn slechts 30 mm dik. Dit geeft de fabrikanten de vrijheid om de meubels zonder sifon uitsparing te ontwerpen. In de praktijk betekent dit meer opslagruimte in het badkamermeubel. Bovendien is dit sifon voorzien van een uitneembaar lipje voor eenvoudige reiniging.

Kijk voor de exacte werking van de Slim Siphon XF set de onderstaande video:

Slim Siphon set

In tegenstelling tot de XF-Siphon kun je de Slim Siphon op verschillende manieren installeren. Je kunt ervoor kiezen om het ruimte besparende sifon direct bij de afvoer te plaatsen of juist direct onder de wastafel. Hierdoor valt vrijwel iedere wandafvoer aansluiting te realiseren, tot 72 mm aan de onderkant van de wasbak. De Slim Siphon wordt bovendien standaard met inkortbare SlimTube geleverd.

De omcirkelingen geven aan hoe het sifon geplaatst kan worden.

Kijk voor de exacte werking van de Slim Siphon set de onderstaande video:

SlimTube

De SlimTube is een unieke afvoerbuis die het monteren van een afvoerleiding van o.a. een wastafel of een fontein simpeler, goedkoper en efficiënter maakt. De SlimTube is een uiterst dunne afvoerbuis die slechts 25 mm diep is. Dit betekent dat er geen uitsparing van 40 tot 50 mm uitgehakt dient te worden. Het is zelfs mogelijk om de SlimTube voor de (beton) wand aan te brengen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Find our website that's made specifically for you

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for North America, where you can find information about products that are available there.