Secundaire afwatering

Secundaire afwatering

Een belangrijk aspect bij de installatie van een douchegoot is de secundaire waterbescherming. Bij Easy Drain hebben we hiervoor het in hoogte verstelbare tegelframe ontwikkeld. Dit kan zich niet alleen aanpassen aan de tegeldikte, maar maakt het ook mogelijk om secundair water af te voeren. Met de Easy Drain secundaire waterbeveiliging kan water dat door de afdichtingsvoegen of defecte tegelvoegen dringt, via het talud naar de douchegoot afvloeien.

Afdichting van complete natte ruimtes

Om waterschade te voorkomen, moet het hele natte gedeelte worden afgedicht met afdichtingsvlies (ETAG 022). De eenvoudigste manier om dit te doen is door gebruik te maken van het natte ruimte-afdichtingssysteem SAM. Hiermee biedt ESS u een gegarandeerde veilige systeemoplossing in combinatie met Easy Drain WPS-douchegoten of -afvoeren.

Secundaire waterbescherming

Als het hele natte gebied professioneel wordt afgedicht, kan er geen water meer doordringen tot de ondergrond. Dankzij de secundaire waterdichting kan het water dat door lekkende voegen binnendringt, gewoon naar de douchegoot afvloeien.

  • Water onder de tegels kan afvloeien naar de douchegoot
  • TAF-systeem – een in hoogte verstelbaar afdekraam
  • WPS-systeem – Gegarandeerd 100% waterdichtheid
  • 10 jaar dichtheidsgarantie met afdichtingsset
Afdichtingssysteem SAM

Primaire afwatering

Het is ook mogelijk om zonder secundaire waterbescherming te doen. In dit geval wordt een complete sluiting onder de onderhoudsvoeg en de tegelafwerking aangebracht. Het eventuele secundaire water wordt nu niet meer afgevoerd.

Waarschuwing: Een volledige afdichting van de natte ruimte is vereist.
Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.