Amstel Hotel *****

Amstel Hotel *****

Het Amstel Hotel, Nederlands bekendste luxueuze toevluchtsoord, heeft haar Health & Fitness Club gerenoveerd. Hierdoor kreeg het prestigieuze Amsterdamse vijfsterren hotel in één klap een volledig nieuwe Wellness-etage. Deze werd uitgerust met de laatste noviteiten op sanitair gebied, waaronder Easy Drain douchegoten.

  • Jaar 2017
  • Architect Kamerlingvanderburgh Architects

Van klassiek naar modern

Het Amsterdamse hotel schakelde het bureau KamerlingVanderBurgh Architecten in voor deze renovatie. Dit bureau kreeg 9 weken de tijd om het renovatieproject uit te voeren. De architect besloot om voorzichtig te breken met het over-klassieke Amstel-interieur door te kiezen voor een modernere uitstraling. Hetgeen komt terug in het gebruik van moderne materialen, zoals gebrand bazaltsteen en de keuze voor strakke belijningen.

“Een volledig nieuwe Wellness-etage, uitgerust met de laatste noviteiten op sanitair gebied, waaronder Easy Drain douchegoten.”

Horizontal Shower

Een Nederlandse primeur in dit prestigieuze renovatieproject is de Horizontal Shower van Dornbracht, een variant op de ATT-techniek. Dit unieke doucheconcept biedt de gebruiker de mogelijkheid om liggend, onder zes elektronisch aangestuurde waterstralen, te douchen. Vanwege de verfijnde douchebeleving wordt dit door velen gezien als de meest ontspannende en luxe in zijn soort.

Uitdagingen

De uitdaging  voor Easy Drain in dit project lag in het verwezenlijken van de benodigde afvoer capaciteit voor de grote hoeveelheid water die de Horizontal Shower produceert. Evenals het voldoen aan de geringe inbouwdiepte voor de renovatie. Verder moet de douchegoot voldoen aan de hygiëne- en veiligheidseisen van de gasten en eenvoudig te reinigen zijn voor het personeel.

Geen renovatie zonder Easy Drain

ESS heeft speciaal voor dit project de Easy Drain Multi TAF douchegoot geselecteerd. Deze douchegoot sluit naadloos aan op de functionele- en esthetische wensen van de opdrachtgever. De volgende eigenschappen maken deze douchegoot uitermate geschikt voor dit renovatieproject:

  • Uniek inkortbaar sifonhuis op elke gewenste hoogte.
  • Draaibaar / Zero rooster.
  • Hoge capaciteit waterslot.
  • Minimale inbouwdiepte van 80 mm.
  • Reinigbaar en uitneembaar waterslot.
  • 360° draaibare aansluiting.
Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.