Badkamer renovatie – een spa ervaring midden in de stad

Badkamer renovatie – een spa ervaring midden in de stad

David en Jennifer raakten verliefd op een huis uit de jaren 20. Helaas was hun droomwoning toe aan een renovatie. Met name de badkamer moest worden verbouwd.

Badkamer inspiratie

De 25 jaar oude badkamer was een belangrijk onderdeel van de renovatie. Het gedateerde sanitair, de tegels, het afvoersysteem en de leidingen moesten worden vervangen.
Als frequente sauna bezoekers wilden Jennifer en David een wellness badkamer of ´spa ervaring ´creëren. De onderdelen die hierbij kwamen kijken waren een ligbad en een ruime inloopdouche.

“Allereerst hebben wij inspiratie opgedaan uit woonbladen en Pinterest. Daarna hebben wij een moodboard gemaakt en onze voorkeur voor bepaalde stijlen, kleuren en het type tegels aangegeven. Vervolgens keken wij naar praktische zaken als; hoeveel ruimte mag de wastafel innemen? Is vloerverwarming nodig? Kiezen wij een lineaire drain of een vierkante douchegoot ? Hoeveel kost een badkamer renovatie?”

“Dit zijn vragen om over na te denken, voordat je een specialist raadpleegt. Daarmee behoed je jezelf om over je beschikbare budget heen te gaan”
Fotograaf: James (www.pickcomfort.com)

Professionele badkamer service

“Voor advies en creatieve input besloten wij om naar een showroom te gaan. Hier kun je terecht voor design advies en informatie over technische mogelijkheden. Omdat het om een renovatie van een oud huis gaat, hebben wij ons goed laten voorlichten over de mogelijkheden.”

David en Jennifer wilden een moderne inloopdouche met douchegoot. Er was echter te weinig ruimte in de bestaande houten badkamervloer om hun gewenste doucheafvoer te plaatsen. Gelukkig zijn er speciale ondiepe douchegoten beschikbaar voor dergelijke badkamer renovatie projecten als het jaren-20 huis van David en Jennifer.

“Daarnaast troffen ze tijdens het renovatieproces oude waterleidingen en scheve muren aan. De muren werden gerepareerd en de oude waterleidingen vervangen. Tot slot ontdekten David en Jennifer houten vloerbalken, die voor hen gelukkigerwijs nog in goede conditie waren.”

Badkamer verbouwing

Om geld te besparen besloten David en Jennifer om veel renovatiewerk zelf te doen. Vooral het slopen, schoonmaken en het voorbereiden waren taken die zijzelf konden uitvoeren.  Het vervangen van leidingen, het zetten van tegels en het plaatsen van de inloopdouche en douchegoot hebben ze door een vakman laten uitvoeren. Dit om een zo perfect mogelijk eindresultaat te krijgen. Om een tikkeltje luxe en wellness gevoel te integreren kozen David en Jennifer voor trendy marmeren details, elegante kranen, een grote multifunctionele spiegel met licht en betegelbare nisjes om douche accessoires op te bergen.

Wellness badkamer

Binnen enkele weken was de complete badkamer gerenoveerd. Het eindresultaat is nog gaver dan David en Jennifer voor ogen hadden! De badkamer voelt groot, comfortabel en luxueus aan, omdat er gebruik is gemaakt van het juiste sanitair, materiaal, tegels en licht. Daarnaast was het voor David en Jennifer van belang om een praktische badkamer te hebben. Ze kozen voor een aantal badkameraccessoires zoals een handdoekradiator, een spiegel met diverse lichtstanden en een anti-condens optie. Met een groot wastafelmeubel en handige wandnisjes in de douche, is de opbergruimte in de badkamer ook perfect gelukt.

“Wij zijn blij met onze wellness badkamer!”

Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.