Easy Drain douchegoot schoonmaken

Easy Drain douchegoot schoonmaken

Wanneer je van een douche gebruik maakt, kunnen allerlei soorten vuil zoals zeepresten, haren of vet zich gaan hechten aan het sifon of de afvoerbuis. Een schone doucheafvoer zorgt ervoor dat water snel en effectief afgevoerd kan worden. Verstoppingen en overstromingen worden hierdoor voorkomen. Met behulp van een aantal huishoudelijke schoonmaakmiddelen is het een fluitje van een cent om de douchegoot schoon te houden. Je kunt ook onze EasyClean set gebruiken.

Hygiëne in de badkamer

Hygiëne in de badkamer is belangrijk om de vorming van schimmels te voorkomen. Je badkamer is hygiënisch als je hem regelmatig schoonmaakt en goed ventileert. De doucheafvoer is één van de onderdelen die regelmatig schoongemaakt moet worden. De Easy Drain douchegoten zijn voorzien van een vast of verwijderbaar ABS-sifon. Beide zijn eenvoudig te reinigen en bovendien voorzien van een stankslot. Onderstaande video laat stapsgewijs zien hoe je een Easy Drain kan reinigen.

EASYClean set: perfect voor onderhoud en schoonmaak

Voor het schoonmaken van je Easy Drain bevelen wij je aan om gebruik te maken van de EasyClean set. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden en reinigen van een Easy Drain douchegoot. De EasyClean set verwijdert oppervlakkige vervuiling, aanslag en andere lastig te verwijderen verontreinigingen. Tevens brengt het de glans terug.

Waarom gebruik maken van de EasyClean set?

Waarom gebruik maken van de EasyClean set?De EasyClean set bestaat uit de EasyCleaner en de EasyRemover. De EasyCleaner is een oppervlaktereiniger voor dagelijks gebruik. Deze brengt een beschermende laag op het oppervlak aan. Let op: niet te gebruiken op marmer of kalkhoudend natuursteen. De EasyRemover is een intensief reinigingsmiddel om aanslag te verwijderen. Het is alleen toepasbaar op RVS- en chroomdelen.

EasyCleaner kan gebruikt worden op:

Reinig de Easy Drain zonder schuurmiddelen en/of scherpe of schurende voorwerpen. Maak daarnaast het stankslot periodiek vrij van eventuele vervuiling.

  • Keramiek
  • Porselein
  • Glas
  • Roestvrij staal
  • Chrome
  • Aluminium

Opmerking: gebruik de EasyCleaner niet op marmer of kalkhoudend natuursteen.

[How-to] douche afvoer reinigen in 3 stappen

Douche drains zijn beschikbaar in diverse design roosters en materialen. Zorg ervoor dat je het juiste reinigingsproduct gebruikt, die het materiaal niet beschadigt. Voor het best mogelijke resultaat, lees de instructies van het product zorgvuldig door.

Hier vind je een korte uitleg over het schoonmaken van verschillende type Easy Drain douche afvoersystemen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

1. Maak het rooster schoon

Verwijder het rooster

Easy Drain douchegoten worden standaard geleverd met een roosterhaak. Hiermee haal je het rooster er eenvoudig uit voor reiniging en heb je toegang tot het waterslot.

Roosterhaak

Optie 1. RVS of verchroomd rooster.

Maak een geborsteld, gepolijst, verchroomd, of roestvrijstalen rooster schoon met warm water en een zachte doek of spons. Bij gebruik van de EasyClean set breng je de EasyRemover direct aan op het oppervlak dat gereinigd moet worden, met behulp van de bijgevoegde spons. Laat dit ongeveer 3 minuten (in)weken. Spoel de drain vervolgens grondig af met water. Behandel het rooster hierna met de EasyCleaner voor een beschermende coating.

Opmerking: gebruik het alleen op roestvrij staal of verchroomde onderdelen.

Aanbrengen met een circkelvormige beweging voor maximaal resultaat

Optie 2. Tegelrooster

Het tegelrooster is meestal voorzien van dezelfde tegel of materiaal als de badkamervloer. In dit geval adviseren wij het rooster te reinigen volgens de reinigingsinstructies van de vloer. Neem contact op met uw vloerleverancier voor meer informatie betreft het reinigingsadvies. Let op dat de tegelbak van roestvrij staal is gemaakt en kan worden gereinigd op de hierboven beschreven manier.

Reinig de roestvrijstalen tegelbak

Optie 3. Glazen rooster

Een glazen rooster kan op dezelfde manier worden gereinigd als een roestvrijstalen rooster, zie optie 1. Het is ook mogelijk om een mild glas reinigingsmiddel te gebruiken.

Reinig met een mild glasreinigingsproduct

2. Maak het sifon schoon

Easy Drains zijn verkrijgbaar met verschillende sifons. Alle sifons zijn eenvoudig te reinigen. Wanneer je doucheafvoer een haarvanger bevat, bevelen wij je aan deze met enige regelmaat schoon te maken.

Douchegoten met verwijderbaar sifon

Nadat je het rooster hebt verwijderd, kun je ook de sifon verwijderen uit het inbouwdeel. Aan de bovenkant van de sifon zit een ovale inspectiedop. Verwijder deze voor het reinigen. Wanneer je klaar bent, kun je de inspectiedop terugplaatsen in de sifon.

Douchegoot met verwijderbaar M1 sifon

Douchegoot met vast sifon schoonmaken

Doucheafvoeren met een vast sifon vragen om een andere methode van schoonmaken. Bij dit type sifon moet je als eerst de plug verwijderen uit de sifon. Hiervoor wordt standaard een ontstoppingsplug meegeleverd. Met het meegeleverde schoonmaakborstel kan vervolgens de sifon schoongemaakt worden. Plaats de plug terug in de sifon, wanneer je klaar bent met schoonmaken.

Doucheafvoer met vast sifon

Toegang tot de afvoer

Zorg ervoor dat je bij het reinigen van de sifon ook de afvoer reinigt. Hiervoor raden we aan om een flexibele borstel of draadslang te gebruiken. Gebruik geen scherpe of harde voorwerpen. Hiermee voorkom je schade aan de afvoerpijp.

Flexibele borstel die eenvoudige reiniging mogelijk maakt

3. reinig het inbouwdeel

Onder het rooster bevindt zich het inbouwdeel van de douchegoot. Om het inbouwdeel van de douchegoot schoon te maken, kun je een huishoudelijk schoonmaakmiddel of onze EasyClean set gebruiken.

Optie 1: Schoonmaken met de EasyClean set

Bij gebruik van de EasyClean set kun je de EasyCleaner aanbrengen op het oppervlak dat gereinigd moet worden, middels de bijgeleverde spons. Spoel het inbouwdeel hierna met water af en maak deze droog met het microvezeldoek.

Spoel de ingebouwde set grondig af na reiniging

Optie 2: Huishoudelijk schoonmaakmiddel

Gebruik huishoudelijke schoonmaakmiddelen die geen schade aan kunnen richten aan het inbouwdeel en ABS-sifon. Indien het niet lukt om vuil te verwijderen uit het inbouwdeel, zou je gebruik kunnen maken van een borstel. Zorg er wel voor dat je een zachte borstel gebruikt om krassen te voorkomen. Spoel het inbouwdeel na het schoonmaken grondig af.

Gebruik een zachte borstel
Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.