Welk type douchegoot is geschikt voor welke badkamervloer?

Welk type douchegoot is geschikt voor welke badkamervloer?

De badkamer is een plek om heerlijk tot rust te komen. Het liefst doe je dit in een omgeving die voldoet aan je persoonlijke wensen. De badkamervloer bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je badkamer. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Bij het selecteren van een badkamervloer moet je er voor zorgen dat het type douchegoot hier geschikt voor is.

Creëer een unieke uitstraling door gebruik te maken van mozaïek, een stoere gietvloer of keramische tegels. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden met diverse afvoersystemen. En hoe jij kunt uitzoeken welk type douchegoot geschikt is voor welke badkamervloer.

Gietvloer

Een kunststof gietvloer in de badkamer, ook wel polyurethaan gietvloer genoemd, is een vloertype die naadloos wordt aangebracht en waterdicht is. Gietvloeren kunnen in verschillende kleuren worden geleverd. Het is zelfs mogelijk om een print in de vloer te verwerken. Door het elastische materiaal voelt de vloer zacht aan. Daarnaast is de gietvloer eenvoudig te onderhouden. Tevens is een gietvloer in de badkamer eenvoudig te combineren met vloerverwarming.

Douchegoot voor gietvloer
Wanneer de gietvloer doorloopt in de (barrièrevrije) inloopdouche, raden wij aan om gebruik te maken van de Easy Drain Modulo TAF douchegoot. Deze drain is uitgerust met het verlaagde TAF frame en is geschikt voor dunne vloeren tussen de  3 en 13 mm.

Mozaïek

Maak je eigen persoonlijke kunstwerk door te kiezen voor mozaïektegels. Deze tegelsoort is tijdloos en ideaal om in je badkamer te plaatsen. Daarnaast hebben mozaïektegels als voordeel dat het voor zowel de vloer als de wand gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten mozaïek tegels verkrijgbaar met hun eigen uitstraling en eigenschappen. De drie soorten mozaïek die erg populair zijn: glasmozaïek, keramisch mozaïek en natuursteen mozaïek.

Douchegoot voor mozaïek
Wanneer je ervoor kiest om keramische mozaïektegels of natuurstenen mozaïektegels in de douchevloer toe te passen, raden wij aan om gebruik te maken van de Easy Drain Compact TAF, Nano of S-line douchegoten. Bij de keuze voor glasmozaïek is de Compact geschikt. Vanwege de variërende tegeldiktes van mozaïek raden wij aan om de keuze voor het afvoersysteem altijd in overleg met de tegelzetter te doen.

Natuursteen

Een natuurstenen vloer geeft de badkamer een luxe uitstraling. Je hebt diverse soorten natuursteen waaronder graniet, kwartsiet, leisteen, travertin, kalksteen, marmer en hardsteen. Wanneer je een natuurstenen vloer wilt plaatsen in combinatie met een douchedrain, is het aan te raden om onderzoek te doen naar welke douchegoot modellen hiervoor geschikt zijn. Bovendien zijn diverse designs mogelijk, met of zonder frame.

Douchegoot voor natuursteen
Een geschikte natuurstenen douchegoot voor in de badkamer zijn onze Modulo Stone en Aqua brilliant stone.

Vinyl

Vinyl is een kunststof materiaal dat in diverse kleuren en patronen te verkrijgen is. Een vinyl vloer is duurzaam, comfortabel en eenvoudig schoon te reinigen/houden. Vinyl vloeren zijn over het algemeen bestand tegen zwaar commercieel gebruik en door de goede waterresistentie prima toe te passen in de badkamer. Wij raden aan om in de badkamer vinyl te plaatsen, die voorzien is van een antislip laag. Op deze manier voorkom je valpartijen. Tevens is viny geschikt voor het plaatsen van een barrièrevrije douche.

Douchegoot voor vinyl
Voor de vinyl vloer hebben wij de Easy Drain vinyl douchegoot en de Easy Drain doucheput ontwikkelt.

Keramische tegels

In de meeste badkamers komen keramische tegels voor. Keramische tegels zijn eenvoudig te reinigen en verkrijgbaar in tal van kleuren, tinten, patronen en formaten. Deze tegels bestaan uit klei en zand dat wordt gebakken op temperaturen van minimaal 1000 graden. Daarnaast is het mogelijk om de tegels te glazuren ter bescherming tegen vuil en om ze een mooie glans te geven. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als tegen de wand worden geplaatst en zijn duurzaam. Als de keuze valt op keramische vloertegels in de badkamer, is er een ruime keuze in douche afvoersystemen.

Douchegoot voor keramische tegels
In het algemeen hebben de keramische tegels de voorkeur als badkamervloer. Vrijwel al onze afvoersystemen zijn geschikt voor dit vloertype. Kijk op onze overzichtspagina naar een afvoer dat mooi aansluit in jouw keramische badkamer tegelvloer.

Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.