Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

In dit artikel geven we je handige tips om je kleine badkamer groter te laten lijken. Tevens met welke elementen je optisch meer ruimte krijgt en hoe je een praktische badkamer indeling kunt creëren.

Het is zeker mogelijk om van een kleine ruimte toch een prachtige design badkamer te maken. Op deze wijze kan zelfs een kleine badkamer omgetoverd worden tot een droombadkamer. Houd rekening met de standaardafmetingen die nodig zijn tussen de sanitaire elementen. Zorg ook voor genoeg loopruimte in de badkamer.

Smalle badkamer

Is je compacte badkamer smal (langwerpig)? Dan ontkom je er niet aan om te kiezen voor een opstelling aan één van de zijdes van de badkamer. Kies als douche set bij voorkeur een glazen inloopdouche om de ruimte optisch groter te laten lijken. Breng kleuraccenten aan en voeg diverse materiaaltypes toe voor een verrassend resultaat.

Vierkante badkamer

Heb je een vierkante badkamerruimte? Dan kun je kiezen voor een badkamer opstelling aan beide kanten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche en badkamer nisjes aan de ene kant, en een wastafel en bad aan de andere kant. Hierbij moet je rekening houden met de benodigde loopruimte in het midden. Bij online badkamer winkels vind je software, waarmee je zelf een badkamer op schaal kunt ontwerpen. Daarmee kom je er op eenvoudige wijze achter of de door jou gewenste elementen in de vierkante badkamer passen.

De juiste badkamermeubels

Het inrichten van de badkamerruimte begint bij het maken van keuzes. Heb je werkelijk een bad nodig? Hoeveel personen staan er tegelijkertijd rondom de wasbak? Ben je een douche fanaat en wil je graag veel ruimte? Het antwoordt op deze vragen maakt duidelijk hoeveel oppervlakte en welke onderdelen er nodig zijn. Vind je dit lastig? Maak dan een lijstje waarbij je elk element een score van relevantie geeft.

 

Inloopdouche

Kies bij voorkeur voor een glazen inloopdouche en plaats de verlichting op een slimme manier of zorg voor voldoende daglicht in de badkamer. Bij de meeste badkamers zijn de douche en het bad aan het eind van de badkamer geïnstalleerd. Dit geeft een ruimtelijke indeling. Je beschikt zo over genoeg ruimte om een inloopdouche te plaatsen.

“Wanneer je een kleine badkamer hebt, is opbergruimte essentieel”

Badkamer licht

Daglicht laat een kleine badkamerruimte groter ogen. Daarnaast is het ook prettig om te kunnen genieten van daglicht in de badkamer. Wanneer een dakraam of lichtkoker geen optie. Een andere mogelijkheid is een glazen raam boven de deur, mits er daglicht aanwezig is in de aangelegen ruimte. ESS biedt ook muurnissen met LED verlichting aan. Daardoor heb je niet alleen opbergruimte, maar ook extra licht.

Badkamer spiegel

Een grote spiegel in de badkamer zorgt optisch voor meer ruimte. De ESS spiegel biedt op eenvoudige wijze meer licht en ruimte aan, waarbij de helderheid en lichtkleur aangepast kan worden. Daarnaast heeft de ESS spiegel een verwarmingselement, een bluetooth speler en een vergroting dat dient als make-up spiegel.

Grote badkamervloertegels

Grote tegels maken een ruimte rustiger en optisch groter. Dit ontstaat voornamelijk vanwege de hoeveelheid voegen. Gebruik kleine tegels daarom alleen als accent. Vermijdt ook een ander type douchetegel. Wanneer je vloertegels door laat lopen in de douche, ontstaat er meer rust. Hiervoor is een inloopdouche met lineaire douchegoot ook een goede oplossing. Op deze manier vermijd je een douchecabine of douchebak. Met een lineaire douche goot creëer je tevens een minimalistische en rustige look.

Gebruik van kleuren en materialen

Kies voor een neutrale basis met afgestemde complementaire kleuren. Het gebruik van betonstuc op zowel vloer als muur in neutrale zandkleur tint zorgt voor een optisch groter lijkende ruimte en geeft daarnaast een rustige, warme sfeer. Het gebruik van materialen op de vloer en muur zijn zeer bepalend voor het ruimtelijke effect. Indien je kiest voor donkere vloertegels, kunnen lichte wandtegels toch het gevoel van extra ruimte creëren.

Er zijn genoeg manieren om een kleine badkamer om te toveren tot een ruim ogende badkamer. Vernieuwde opbergmogelijkheden, slim gebruik maken van lichtinval in de badkamer, een inloopdouche, neutrale kleuren en grote tegels dragen allemaal bij om jouw eigen droombadkamer te realiseren.

Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.