Voordelen van een inloopdouche

Voordelen van een inloopdouche

De inloopdouche neem toe aan populariteit en wordt steeds frequenter geïnstalleerd in de moderne badkamer. Het is eenvoudig schoon te houden, blijft langer mooi en is uitermate geschikt voor een kleine badkamer vanwege de ruimtelijke uitstraling. Een inloopdouche of barrièrevrije douche wordt geïnstalleerd in combinatie met een douchegoot. Dit zorgt voor een tijdbesparende installatie vanwege een enkelzijdig afschot.

Inloopdouche

Een inloopdouche creëert ruimte in de badkamer. Door te kiezen voor dezelfde tegels in de douche als de rest van badkamer ontstaat er meer ruimtegevoel. Je kunt kiezen om een inloopdouche zelf te maken of uit te besteden. Bepaal voorafgaand de ruimte die het mag innemen. Een inloopdouche met zijwand bestaat veelal uit glas en bepaalt de look en feels van de doucheruimte. Je hebt keuze uit verschillende soorten kleuren en lichtdoorlatendheid van deze glazen wand. Er zijn verschillende modellen van inloopdouches maar een echte barrièrevrije douche bevindt zich op dezelfde hoogte als de rest van de vloer. Door te kiezen voor dit type krijg je ook direct een veilige badkamer omdat een eventuele struikelpartij van diverse vloerhoogtes wordt vermeden.

Het installeren van een douchegoot in een inloopdouche

De traditionele doucheput wordt meestal in het midden van de douche geplaatst, hierbij is een 4-zijdig afschot vereist. Het maken van zo’n dergelijk afschot neemt aanzienlijk meer tijd in beslag. Dit is gecompliceerd en ook nog eens alleen mogelijk door gebruik te maken van kleine vloertegels. Bij het plaatsen van een douchegoot hoeft het afschot slechts in één of twee richtingen worden gemaakt. Dit maakt de installatie eenvoudiger en zorgt voor meer design vrijheid. Door te kiezen voor een douchegoot ontstaat er ook de mogelijkheden om te kiezen voor grote vloertegels. Deze geven de jouw badkamer een ruimtelijk gevoel.

Lees in dit artikel hoe je een douchegoot installeert in een badkamer

Badkamer zonder barrières

De inloopdouche heeft als grote voordeel dat het niet meer nodig is om in of uit een bad / douchebak te stappen. Dit zorgt ervoor dat er geen drempels of gevaarlijke opstapjes meer zijn. Voorheen werd een inloopdouche hoofdzakelijk toegepast bij mensen met mobiliteitsproblemen, ouderen of kinderen. Tegenwoordig is een inloopdouche in een bestaande badkamer, een toekomstbestendige en veilige aanvulling.

Weinig onderhoud

Een klassieke douche, met een traditionele douchebak, gordijn en douchecabine, is lastig schoon te maken. Dit type douche heeft vaak moeilijk bereikbare hoeken en kieren waar vuil zich eenvoudig kan nestelen. Een inloopdouche is makkelijker in onderhoud; zowel de vloer als wanden. Daarnaast ontbreekt het douchegordijn. Door te kiezen voor douchegoot met enkelvoudig afschot bestaat er tevens minder kans dat water blijft staan na een douchebeurt. Dankzij de lineaire vorm bereikt het water ook sneller de douchegoot. Minder schoonmaak en onderhoud en meer genieten!

Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.