Voordelen van een inloopdouche

Voordelen van een inloopdouche

De inloopdouche wordt populairder en steeds frequenter geïnstalleerd in de moderne badkamer. Een inloopdouche of barrièrevrije douche wordt meestal geïnstalleerd in combinatie met een douchegoot.

Het gebruik van een douchegoot in een inloopdouche brengt meerdere voordelen met zich mee. Hierbij kun je denken aan meer design mogelijkheden dankzij het gebruik van groot formaat tegels, eenvoudige reiniging en een tijdbesparende installatie door een enkelzijdig afschot.

Tijdbesparende installatie

De traditionele doucheput wordt meestal in het midden van de douche geplaatst, hierbij is een 4-zijdig afschot vereist. Het creëren van een dergelijk afschot neemt aanzienlijk meer tijd in beslag. Dit is een stuk gecompliceerder en alleen mogelijk door gebruik te maken van kleine vloertegels. Bij het plaatsen van een douchegoot hoeft het afschot slechts in één of twee richtingen worden gemaakt. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op.

Meer comfort, meer design

Het design is veruit het belangrijkste aspect bij het bouwen of renoveren van een badkamer. De badkamer is de plek om te ontspannen. Dit doe je het liefst in een omgeving die er ook fraai uitziet. Een inloopdouche zonder barrières draagt hier absoluut aan bij. De tegelvloer kan eenvoudig door de hele badkamer worden gelegd en heeft geen beperkingen wat betreft de afmeting.

Badkamer zonder barrières

De inloopdouche heeft als grote voordeel dat het niet meer nodig is om in of uit een bad / douchebak te stappen. Dit zorgt ervoor dat er geen drempels of gevaarlijke opstapjes meer zijn. Voorheen werd een inloopdouche hoofdzakelijk toegepast bij mensen met mobiliteitsproblemen, ouderen of kinderen. Tegenwoordig is een inloopdouche een fantastische en toekomstbestendige aanvulling op elke badkamer. Barrièrevrij douchen start met Easy Drain.

Weinig onderhoud

Een klassieke douche, met de traditionele douchebak en douchecabine, is vaak lastig schoon te maken. Dit type douche heeft vaak hoeken en kieren die moeilijk te bereiken zijn, maar waar vuil zich snel kan nestelen.Dit type douche heeft vaak meerdere moeilijk bereikbare hoeken en kieren waar vuil zich eenvoudig kan nestelen. Een inloopdouche heeft tegenovergestelde eigenschappen. Deze ruime douche heeft vaak een minimalistisch design en bevat maar weinig plekken waar vuil zich kan nestelen. Bovendien voert een inloopdouche met douchegoot het water sneller en efficiënter af.
Dit betekent: minder schoonmaken en meer genieten!

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.